HTML

Milliárdok, milliárdok

Röpködnek a milliárdok. Felfoghatatlan összegek. Pedig mi fizettük be adóba. Ők elköltik. De mire? És mennyit az én zsebemből?

Friss topikok

Linkblog

2009.02.12. 02:07 Pepperoni

Völgyhíd. Lássuk be, kihagyhatatlan...


nem komoly összeg, mindössze 73 egység.

Te is beledobtál 25 000 forintot, mint mindenki más is akinek van autója. Azaz fél évig Te is ingyen használhatnád az összes autópályát. De ez sincs így.

Összehasonlításképpen: falun átvezetve körülbelül 3 milliárdba került volna ez a szakasz, de ez a megoldás a tervező mérnökök szerint ottélők otthonainak elértéktelenedését jelentette volna. (forrás wikipedia)

Azaz 70 pakli dohányt dobtunk rá a szükségesre az ott lakó 1657 ember kényelméért. Az ott lakókra így fejenként több mint 42 misit. Nem lett volna egyszerűbb minden négytagú családnak adni 10 milliót, hogy költözzön el, ha zavarja a völgyben futó út? Vagy akár maradjon is ott ha akar, csak ne érezze otthonát elértéktelenítve. 40 milliót, azaz a teljes budget 95%át spóroltuk volna fejenként, és az ott élő emberek meg boldogan gazdagodtak volna meg.

Lássuk ezeket az értékes ingatlanokat, melyeket annyira féltettek:

(Szerintem 60 ilyen mellett megy el az ember egy normál autópályán óránként.)

Szólj hozzá!

Címkék: kőröshegy autópálya milliárd völgyhíd


A bejegyzés trackback címe:

https://fejenkent.blog.hu/api/trackback/id/tr23938251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása